Kako napraviti šlag
Kako napraviti šlag za slastice
Šlag je čest dodatak raznim slasticama, kolačima, tortama, voću, a neki njime vole zasladiti i svoju kavu. Mladi i oni stariji, većina voli ovaj slatki, kremasti i lagani dodatak najdražim slasticama. Gotovo da nema samoposluge u kojoj nije moguće nabaviti gotov šlag u spreju i iako je takav šlag izrazito ukusan, može se tek ograničeno koristiti. Šlag je čest ukras na tortama ili kolačima, no šlag u spreju teško se može koristiti ukoliko su potrebni neki posebni dizajni ili određena konzistencija. Kako napraviti šlag koji se može koristiti u takve svrhe zasigurno će dobro doći mnogima, posebice onima koji su u pripremama slastica novi. Šlag se može raditi iz mlijeka, slatkog vrhnja ili pak iz praha te stoga svatko može odabrati kako napraviti šlag s obzirom na to kakav okus i teksturu želi te ovisno o tome u koje mu je svrhe potreban, a u nastavku teksta objasniti ćemo najčešće načine.
Kako napraviti šlag od slatkog vrhnja
Osim sastojaka iz kojih je moguće napraviti šlag, kako napraviti šlag moguće je pomoću miksera, a ukoliko isti iz bilo kojeg razloga nemate dostupan, šlag je moguće napraviti s običnom mutilicom i uz malu pomoć mišića ruku. Najčešći način kako napraviti šlag je uz pomoć slatkog vrhnja. Posuda i mikser ili mutilica potrebni su vam kako bi napravili šlag. Mikserom je potrebno izmiksati slatko vrhnje, a preporuča se krenuti sa nekom sporijom brzinom kako vrhnje ne bi letjelo posvuda te postepeno pojačavati brzinu dok ne vidite promjene u slatkom vrhnju. Miksajte dok šlag ne postane čvrst, no pripazite da ga ne izmiksate previše jer ćete u suprotnome dobiti čvrstu masu sličnu maslacu. Šlag napravljen od slatkog vrhnja ukusan je sam po sebi, no ukoliko volite slađi šlag, prije miksanja u slatko vrhnje možete dodati običan šećer ili pak vanilin šećer. Ukoliko vam je šlag dovoljno sladak sam po sebi, a želite dodatan okus u njemu, ubacite malo arome vanilije ili neke druge arome.
Kako napraviti šlag od mlijeka
Za one koji paze na kalorije koje unose u tijelo, a pritom ne mogu odoljeti slasticama, moguće je napraviti i nešto malo manje kaloričnu verziju šlaga. Kako napraviti šlag koji ima manje kalorija moguće je od mlijeka. Kao i verziju od slatkog vrhnja, šlag od mlijeka moguće je zasladiti po svojim željama te ga aromatizirati raznim aromama. Kako napraviti šlag od mlijeka zahtijeva, osim mlijeka i želatinu, vodu te barem malo šećera u prahu kako bi dobili slatkoću u šlagu. Prije izrade šlaga, želatinu je potrebno otopiti u vodi i jednom kad je ohlađena dodaje se u mlijeko gdje je potrebno razraditi je pjenjačom. U tu mješavinu dodajte šećer u prahu i po želji aromu, izmiješajte i ostavite da odstoji desetak minuta. Nakon toga mikserom miješajte smjesu dok ne dobijete šlag. Koju god verziju šlaga odabrali, sigurno nećete pogriješiti. Kuhaj.hr nudi šarolik izbor recepata uz koje će se šlag kojeg ste napravili odlično uklopiti.
Tagovi:
Možda će vas zanimati
Kako se izrađuju najskuplji cipele
U procesu izrade najskupljih cipela, ključni korak je pažljiv odabir najfinijih materijala. Kako se izrađuju najskuplji cipele, prvo se biraju samo najkvalitetnije kože, poput talijanske teleće kože,
Tajne uspješne organizacije vremena
Postavljanje prioriteta ključno je za uspješnu organizaciju vremena. Kada znate koje su vam obaveze najvažnije, lakše je usmjeriti energiju i resurse na zadatke koji donose najveću vrijednost. Prvi ko
Najčudniji jezici i lingvistički fenomeni
U potrazi za najčudnijim jezicima i lingvističkim fenomenima, ne možemo zanemariti one jezike koji se odlikuju iznimno malim brojem govornika. Ti jezici često sadrže jedinstvene lingvističke karakteri